Vroegere tijden

Een vereniging die al bestaat vanaf 1946 kent naast een mooie toekomst natuurlijk ook een hele geschiedenis. Zo vind de NOTT zijn oorsprong al in 1920 en toen betekende de afkorting Naar Oude Tijden Terug. In de 2e wereldoorlog is de club dan ook ontbonden om in 1946 weer heropgericht te worden en vanaf 16 Maart 1946 heet de vereniging dan ook Nooit Op Tijd Thuis. Op deze pagina geven we u middels foto’s en enkele leuke anekdotes een kijkje in de vroegere jaren van onze vereniging.

Wij willen op deze pagina dan ook de leden en vooral oud-leden uitdagen om leuke foto’s en vooral anekdotes te sturen. Heb je een leuke anekdote en/of mooie foto’s van vroeger? Mail deze dan naar fjhoek@home.nl en wij zullen ze hier plaatsen !

   

Een van de anekdotes waar nu nog over gesproken wordt is wel de bekende Whisky fles van Willem van der Beek ! In 1985 gingen we met cv NOTT naar Duitsland waar we sliepen in “Hotel zum eiseren Ritter “. Zoals het hoort gingen de stelletjes bij elkaar op de kamer en de vrijgezellen. Maar wat moesten ze met de 2 Benjamins van de vereniging ( 12 en 13 jaar oud ) ! Uiteindelijk werd er voor gekozen om ze bij de vrijgezellen Willem vd Beek en Bennie Vorstenbosch op de kamer te leggen. Dit heeft met name Willem geweten… Willem verstopte altijd de overgebleven schnitzels e.d. tussen zijn kleren in de koffer en zorgde wel dat als hij op de kamer kwam er nog wat te drinken zou zijn ! Zo nu ook weer ! Maar wat Willem niet wist is dat die 2 (François Hoek en William van der Wal ) eerder op de avond de halve fles met Whisky hadden leeggegooid en deze weer gevuld hadden door er in te plassen ! ’s Avonds ( of eigenlijk ’s nachts ) komen Willem en Bennie op de kamer en Willem had natuurlijk nog dorst en zin in een slok goede Whisky ! Het vervolg is te raden natuurlijk en de 2 benjamins vlogen over de gang en hebben de rest van de nacht maar in een badkuip doorgebracht……..PROOST !

   

Wil vd Weyenberg stuurde ons de volgende anekdotes.

…..een week voor de carnaval, dus eigenlijk de laatste (zondag) repetitie, die nog thuis bij de leden werden gehouden, waren we altijd op zoek naar een nummer wat een andere vereniging niet zou maken met de carnaval, althans dat probeerde wij, daags voor de laatste repetitie was er een programma op de televisie, en daar haalden wij dat nummer vandaan, zoals mijn kleine nasibal – mijne vrijer, en verdomd ze deden het met carnaval, de nott had weer wat. Zelfs zo dat ik sweet love en i have a dream heb laten schrijven, met die verstanden dat hij het niet uit mocht brengen, jawel pas na de carnaval. Zelfs zo dat er gesproken werd waar is hij mee bezig, maar sweet love is een knaller geworden, en word nu nog gespeeld, waar de nott toen groot in was.

…..zomaar een carnavalsavond, we begonnen in de roode leeuw, daarna na het amadeirohuis (verwerstraat waar Johny Eikenmans in zat ) vat 69 ( ook in de verwerstraat ) naderhand veranderd in de oetel ) wolvenhoek – limburgia – we waren toch al even onderweg, in de limburgia aan gekomen misten we Henk Meeuwsen, niemand wist wat waar en hoe, ik dacht dat Sjef van der Put en Wim Thomassen hem gingen zoeken, bleek dat Henk Meeuwsen zat te slapen op een stoel in de tent in het amadeirohuis. Henk had ruim drie uur geslapen.

   

…..daar wij iedere laatste zaterdag van de maand de leden afgingen om de lotto in te vullen, ( vijf trekkingen voor vier gulden ) hadden wij met het feestcomitee altijd wel iets extra’s bij ons om de leden, toch die vijf gulden te laten te betalen, zoals erwten tellen – leeftijd van een lid – diegene die er het dichts bijzat, had iets gewonnen. Ook puzzel boeken werden er gemaakt van verschillende aard. En we luisterden altijd goed wat de leden te vertellen hadden, ze deden graag dobbelen. Toen kwamen we op het idee om te gaan dobbelen ( want daar waren ook leden die toch wel graag een gokje willen wagen ) We hadden een plank met daarop de zes nummers van de dobbelsteen, van nummer tot nummer op die plank stond ook weer een lijn tussen in. We hadden afgesproken toen we daaraan begonnen op een vergadering in de brasserie, dat het maar een kwartier zou duren. Daar waren genoeg leden die op elk nummer een kwartje of een gulden neerlegde, ook op de streep. Dus de inleg van een lid zou kunnen zijn zes maal een kwartje of meer. Nu komt het, aangezien die dobbelsteen maar op een kant en nummer valt, ( wat de leden nog niet in gaten had ) , al het overige wat op de plank lag, was winst. Door het luisteren van ons naar wat de leden vertelde, hadden wij ook een gokje genomen, en dat leverde ons zevenhonderdvijftig gulden op, dat ook weer werd besteed aan het feest. We hebben dit nooit meer kunnen doen als feest comité….

…..in de maand september gingen we meestal een buitenlandse reis maken, eerst twee dagen, later drie dagen, een uitstapje noemde wij dat. Nou weet ik niet of dat we uit Boppard – Koblenz – of uit Trier kwamen, ik weet wel dat het in Monschau was. Daar werden we vrij gelaten, en toevallig waren wij met Willem van der beek op stap, en die moest toch een souvenir hebben, maar die winkels die wij zagen waren goed bezet, zeg maar overvol. Toch een Souvenirwinkel uit gekozen, want daar moest toch een souvenir gekocht worden, wij rond lopen en kijken of daar iets bij lag, en verdomd die gehele winkel liep leeg, wij waren nog alleen aanwezig, wat was er gebeurt, Willem van der beek had een scheet gelaten, wij waren die stank al gewend, want dit was niet de eerste keer na al die eieren die hij die morgen had gegeten. Je kan wel nagaan wat die Duitsers riepen tegen ons, terwijl wij toch nog aanwezig waren, uit eindelijk hebben we daar niets gekocht, we gingen maar pappen en nat houden ….. 

   

 

Reacties zijn gesloten.